Appit

Waar moet je op letten bij het (laten) maken van een app? Stap 1/3: ken het platform

Als je weet waarom u een app wilt laten maken, volgt al snel de vraag: waar moet ik beginnen met het laten maken van een app? En waar moet ik op letten bij het laten maken van een app? Deel 1 van 3 stappen waar je op dient te letten bij het laten maken van een app: ken het platform

Kies het platform voor uw app

Om te beginnen met het laten maken van een app zal je een platform moeten kiezen om je app op te laten draaien. Het iOs platform voor de iPhone, iPad en iPod apps en het Android platform voor diverse toestellen (Samsung, HTC) zijn het grootst in de markt en daarom het meest interessant om een zo groot mogelijke doelgroep voor uw app te bereiken.

Begin op 1 app platform

Indien je marketingstrategie voor het lanceren van je app het toe laat, adviseren wij je de app eerst op 1 app platform beschikbaar te maken. Met de ervaring en feedback die daarmee wordt opgedaan kan je vervolgens je app verbeteren en hetgeen wat je hebt geleerd meenemen naar een ander platform. Dit scheelt ontwikkelingstijd en daarmee geld.

Ken het platform en het toestel waar u uw app voor wilt laten maken

Nadat je het platform voor uw app hebt gekozen is de volgende stap jezelf bekend te maken met het app platform. Waarschijnlijk heeft je zelf al een iOs of Android toestel en gaat je voorkeur uit om te beginnen met het platform wat je zelf gebruikt. Ook dan is het goed af te vragen wat je eigenlijk zo goed vindt aan het platform.  Wat zijn de voordelen en nadelen van je toestel en je favoriete apps die je gebruikt?  Waarom zijn sommige apps goed en niet goed?

Ken de beperkingen en regels van het app platform

Het Android platform kent andere regels dan het iOs platform. Apple bekijkt bijvoorbeeld elke app na voordat het de app in de app store plaats en controleert niet alleen de technische kant van de app, maar ook de content. Android is reactief en je kunt meteen je app in de Android market zetten. Alleen als er meldingen komen dat uw app niet deugt zal Android de app uit de Android market halen.

Appit kan je adviseren welk platform en toestel geschikt zijn voor de app die je wilt laten maken en hoe u uw app beschikbaar kan maken voor de platformen. Neem gerust contact met ons op.

 

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) →