Appit

Waar moet je op letten bij het (laten) maken van een app? Stap 3/3: bepaal het type app

Zodra je je app definitie statement op papier hebt gezet is de volgende stap te bepalen welke type app je gaat maken en hoe je app er moet zien. Is je app content gedreven of gebruik gedreven? Is de app die je gaat maken serieus of voor de fun? Heeft je app entertainment of een gereedschap functie? Door goed te bepalen waar je app voor dient kan je veel beter je lay out en functionaliteit van je app bepalen.

Het ontwerp van je app: vind  het wiel niet opnieuw uit

Nadat je hebt vastgesteld welk type app je wilt maken kan je beter bepalen hoe de app er daadwerkelijk uit moet gaan zien. Een handig hulpmiddel hierbij is het Human Interface Guidelines (HIG) document van Apple. De HIG geeft zeer gedetailleerd weer hoe een app en bepaalde buttons in de app moeten functioneren en hoe bepaalde onderdelen, zoals tab en tool bars, er uit moeten zien.

De HIG gaat in op elk detail, tot op de pixel, en is een aanrader om voor het daadwerkelijke ontwikkelen van de app. Zeker als je app een serieuse functie heeft kan de HIG een goede leidraad zijn voor het ontwikkelen van je app.

Gebruik van de HIG scheelt ontwikkeltijd

Het voordeel is dat Apple alle User Interface blokken standaard en gratis aan de ontwikkelaar beschikbaar stelt en daarmee is dus veel tijd te winnen als het gaat om het ontwerp tijdens het maken van de app.

Ook als je app meer inspeelt op de fun factor is de HIG een goed document dat je aan het denken zet over het ontwerpen van een app. De regels van goed ontwerp gelden voor alle apps: van de meest simpele fun app tot aan de meest complexe game.

Bestaande apps; afkijken mag

Er staan meer dan een miljoen apps in de app store en Android market. Er bestaat dus een goede kans dat je app al bestaat of het nu gaat om het ontwerp, de functie of doelgroep. Kijk dus goed naar bestaande apps; wat is er goed aan de apps, wat niet? Neem dit mee in je eigen ontwerp voor de app.

Appit adviseert je graag in het bepalen van het type app dat je wilt maken en kan daarnaast het volledige ontwerp voor je uitwerken zodra er overeenstemming is over de wensen en eisen voor je app.

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) →