Appit

Waarom zou je een mobiele app willen laten maken?

Apps zijn hot! De consument is er inmiddels gewend aan geraakt relevante informatie op ieder gewenst moment op zijn of haar smartphone beschikbaar te hebben. Daarmee is een telefoon meer geworden dan een communicatiemiddel. Dit jaar worden er voor het eerst meer smartphones dan ‘gewone’ telefoons verkocht. Tot nu toe gingen er in 2011 een slordige 3,2 miljoen smartphones over de toonbank, een marktaandeel van 54% (bron: Telecompaper, september 2011).

Een app maakt toegang tot informatie gemakkelijk

Veel bedrijven en instanties hebben een app ontwikkeld om zo hun doelgroep makkelijker voorzien van relevante content. Deze content kan informatief of interactief zijn waarbij de doelgroep daadwerkelijk in aanraking komt met je bedrijf of instantie. Steeds meer is de smartphone ook een verpersoonlijking van de eindgebruiker. Deze eindgebruiker installeert apps waarmee hij zich identificeert. Denk hierbij aan bepaalde merken, dagbladen, voetbalclubs, etc. Hierdoor zijn apps ook een zeer efficiënt marketinginstrument geworden!

Een app maken; zelf maken of laten maken?

Resteert het antwoord op de vraag waarom een app laten maken in plaats van zelf maken? Zowel Apple als Android bieden uitstekende tools aan om te beginnen met het ontwikkelen van een app. Daarnaast zijn er ook duizenden websites en youtube turtorials gewijd aan het ontwikkelen van een app. Genoeg om aan de slag te gaan als app ontwikkelaar. Echter, om een goede app te maken zul je zelf of je personeel vele uren moeten investeren in het leren programmeren en testen van uw apps. De kans is groot dat tegen de tijd dat je het programmeren van een app onder de knie hebt, de app al door iemand anders is uitgebracht!

Een app laten maken is winstgevend!

Een app laten maken brengt dus twee voordelen van tijdwinst mee; tijdwinst als het gaat om snel op de markt te komen met de app en tijdwinst als het gaat om je tijd die je zelf of je personeel nu ergens anders aan kunt besteden.

Lees meer over de platformen waar je een app op kunt laten maken en waar je op dient te letten bij het laten maken van een app of lees meer over onze diensten en werkwijze.