Appit

Op welk platform wilt u uw app laten maken?

Het zal je niet ontgaan zijn; Verschillende mobiele operating systems zijn in een hevige strijd verwikkeld om de gunsten van de consument. Voor welk platform je een app moet ontwikkelen is daarom een terechte vraag. Wij zullen je hier wat meer achtergrondinformatie geven over de verschillende platformen.

Android domineert en heeft iOS van de troon gestoten*

Door een brede en intensieve distributie (als het gaat om het aantal type telefoons waar Android op draait en het aantal verkooppunten), goed werkende user interface en relatief lage prijzen heeft Android een dominante positie verworven op de Nederlandse smartphonemarkt. Bijna vier op de tien Nederlanders met een smartphone heeft een Android telefoon. Apple volgt op de tweede plaats met haar iOS operating system.

BlackBerry voor jongeren, Android verder dominant*

BlackBerry is alleen nog het nummer 1 toestel in het jongeren segment 16-20: 37% van hen heeft een BlackBerry. Android overheerst overduidelijke in de overige leeftijdssegmenten. Opvallend is verder dat het platform waar de meeste bedrijven zich als eerst op richten (iOS) ‘slechts’ de tweede plaats inneemt in de leeftijdscategorie 21-55. En zoals verwacht is Symbian (voornamelijk Nokia) op dit moment alleen nog groot onder de groep 55+.

Android is het nummer 1 platform*

Vanuit marktaandeel perspectief is Android in potentie een interessanter platform geworden dan iOS om applicaties voor te bouwen. Het marktaandeel gebruikers is echter niet het enige argument om een platform te bepalen. Men dient bijvoorbeeld ook rekening te houden met de verschillen in de App Stores waar de applicatie uiteindelijk in aangeboden kan worden. Zo is de Android gebruiker bijvoorbeeld meer gewend aan gratis applicaties vergeleken met de Apple gebruiker. Hieronder vindt je een overzicht van het aantal beschikbare applicaties in de verschillende App Stores en de verwachte ontwikkelingen gebaseerd op een publicatie in april 2011.* bron: TNS NIPO, oktober 2011

Appit is gespecialiseerd in het ontwikkelen van iOs en Android apps

Bovenstaande gegevens maken duidelijk dat voornamelijk Google Android en Apple iOS de markt voor mobiele operating systems, en hun bijbehorende App Stores, bepalen. Aangezien deze dominante platformen meer en meer nieuwe ontwikkelaars aantrekken is de verwachting dat er een oligopolie ontstaat op deze markt. Om deze reden heeft ook Appit zich gespecialiseerd in Android en iOS.

Neem contact met ons op!

Wilt je ook een app laten maken? Wij voorzien je graag van advies bij het ontwikkelen en vermarkten van jouw applicatie. Neem nu contact met ons op!